Logo BIP
Herb
Biuletyn Informacji Publicznej
Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie

Wyszukiwanie zaawansowane

Menu przedmiotowe

BOI

Tagi

ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI 130.000 ZŁ NETTO - przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie

Międzychód, dnia 09.11.2022 r.

 

OPS.ZP.262.22.2022

 

ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO
O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI
130.000 ZŁ NETTO


Zamawiający:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Międzychodzie
ul. Juliusza Słowackiego 11, 64-400 Międzychód
Tel. (95) 222 23 50


zaprasza do złożenia ofert

 

1. Przedmiot zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, jego wydanie we wskazanym przez Wykonawcę punkcie gastronomicznym na terenie miasta Międzychód oraz w przypadku osób niesamodzielnych dowiezienie gorącego posiłku do miejsca zamieszkania klienta (na terenie gminy Międzychód), w okresie od 02.01.2023 roku do 31.12.2023 roku dla min. 15 osób przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku.

 

2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:

  •  gorący posiłek w formie:

- zupa nie mniej niż 350 ml z wkładką mięsną w ilości 100 g ( po przetworzeniu) – dwa razy w tygodniu ,
- drugie danie - dwa razy w tygodniu składające się z :

  •  porcji mięsnej lub sosu mięsnego w ilości 100 g mięsa po przetworzeniu,
  •  węglowodanów :do wyboru ziemniaki, ryż, kasza, makaron w ilości 200 g po przetworzeniu,
  •  surówka lub gotowane warzywa w ilości 100 g po przetworzeniu,

- raz w tygodniu w każdy piątek danie składające się z :

  • ziemniaków w ilości 200 g,
  •  porcja ryby w ilości 100g,
  • surówka lub gotowane warzywa w ilości 100g lub pierogi czy naleśniki w ilości 300g.
     
  • Zamawiający zastrzega sobie możliwość, by Wykonawca w szczególnie uzasadnionych przypadkach (po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym) podjął się przygotowania posiłku w oparciu o szczególne preferencje beneficjenta Ośrodka wynikające przede wszystkim ze stanu jego zdrowia, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego żywienia, w tym: cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu itp.
  • Wykonawca winien zapewnić jednorazowe opakowania do posiłku z atestem PZH. Część „ciepła” posiłku np. mięso, ziemniaki powinny być zapakowane w jednym pojemniku, część „zimna” posiłku np. surówki powinna być zapakowana w odrębnym pojemniku,
  • Posiłki powinny być: - różnorodne, - sporządzone tak, aby wartość kaloryczna i odżywcza spełniała wymogi dla osób dorosłych, - sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, - wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności.
  •  dowóz gorącego posiłku do miejsca zamieszkania beneficjenta Ośrodka,
  •  wydanie w placówce gastronomicznej gorącego posiłku pozostałym beneficjentom Ośrodka.

 

3. Zakres zadań do realizacji:

  1. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłku, który będzie:
  • pełnowartościowy pod względem odżywczym,
  • różnorodny,
  • posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia,
  • zgodny z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia;
  • w uzasadnionych przypadkach dostosowany do potrzeb wynikających przede wszystkim ze stanu zdrowia beneficjenta, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego typu żywienia (cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją glutenu lub laktozy, itp.), co zostanie określone w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc,
  1. dowóz posiłku powinien spełniać warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną,
  2. transport obiadów powinien odbywać się w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej  temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
  3. godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą,
  4. Zamawiający zastrzega, że podana liczba podopiecznych korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie,
  5. w szczególnie uzasadnionych przypadkach, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków przez Wykonawcę do miejsca zamieszkania beneficjentów Ośrodka, co zostanie wskazane w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc lub zgłoszone Wykonawcy w inny sposób,
  6. z uwagi na trwającą pandemię COVID-19 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków do miejsca zamieszkania wszystkich podopiecznych Ośrodka, z zastrzeżeniem wszelkich zasad reżimu sanitarnego,
  7. Strony, zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca zobowiązane są do wzajemnego informowania się o wszelkich istotnych zmianach w realizacji usługi, w tym o sytuacji, gdy odbiór posiłku przez klienta nie dojdzie do skutku.

 

4. Kryteria oceny *:

a) ceny towaru (brutto i netto);
b) warunki płatności;
c) warunków gwarancji ciągłości dostawy;
d) możliwości dowozu przedmiotu zamówienia;
e) termin realizacji;
f) zapewnienie dostępności zgodnie z założeniami Ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (program rządowy „Dostępność plus”),
g) uwzględnienie w ofercie niezmienności ceny w trakcie trwania umowy.
 

5. Termin realizacji zamówienia:

od 02.01.2023 roku do 31.12.2023 roku

 

6. Miejsce i termin złożenia oferty:

1) Ofertę należy złożyć osobiście, pocztą tradycyjną, przesyłką kurierską w zamkniętej kopercie (zapieczętowanej w sposób gwarantujący zachowanie poufności jej treści oraz zabezpieczającej jej nienaruszalność) w kancelarii Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, ul. Juliusza Słowackiego 11, 64-400 Międzychód z dopiskiem na kopercie: „Gorący posiłek ”.
2) Termin złożenia oferty: do dnia 24.11.2022 r. do godziny 10.00.


Oferty złożone po terminie nie będą brane pod uwagę i nie będą zwracane do kierującego ofertę.

 

7. Warunki płatności:

- rachunek do umowy lub faktura z terminem płatności min. 14 dni od daty wystawienia.

 

8. Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami:

- pani Edyta Kaczmarek, tel. 697 444 082.

 

9. Sposób przygotowania oferty:

- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim.

 

10. Zamawiający zastrzega sobie prawa do unieważnienia postępowania, gdy oferta przekracza kwotę przeznaczoną na realizację zadania.

 

 

Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie

Aneta Gierszewska

 

 


Załączniki do pobrania

Ogłoszenie zamówienia

Plik Nazwa Data dodania Pobrań
Zapytanie cenowe- posiłki-sig.pdf (PDF, 911.06Kb) 2022-11-10 13:09:05 42

Informacja z otwarcia ofert

Plik Nazwa Data dodania Pobrań
informacja z otwarcia ofert posiłki-sig.pdf (PDF, 939.88Kb) 2022-11-25 15:01:04 32

Wynik postępowania

Plik Nazwa Data dodania Pobrań
zawiadomienie posiłki-sig.pdf (PDF, 962.41Kb) 2022-12-05 15:41:27 17

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Osoba odpowiadająca za treść informacji

Aneta Gierszewska

Data wytworzenia:
09 lis 2022

Osoba dodająca informacje

Edyta Czarnecka

Data publikacji:
10 lis 2022, godz. 13:09

Osoba aktualizująca informacje

Edyta Czarnecka

Data aktualizacji:
05 gru 2022, godz. 15:41