ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI 130.000 ZŁ NETTO - przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie
Przejdź do załącznikówMiędzychód, dnia 09.11.2022 r.
OPS.ZP.262.22.2022
ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO
O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI
130.000 ZŁ NETTO
Zamawiający:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Międzychodzie
ul. Juliusza Słowackiego 11, 64-400 Międzychód
Tel. (95) 222 23 50
zaprasza do złożenia ofert
1. Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, jego wydanie we wskazanym przez Wykonawcę punkcie gastronomicznym na terenie miasta Międzychód oraz w przypadku osób niesamodzielnych dowiezienie gorącego posiłku do miejsca zamieszkania klienta (na terenie gminy Międzychód), w okresie od 02.01.2023 roku do 31.12.2023 roku dla min. 15 osób przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
- gorący posiłek w formie:
- zupa nie mniej niż 350 ml z wkładką mięsną w ilości 100 g ( po przetworzeniu) – dwa razy w tygodniu ,
- drugie danie - dwa razy w tygodniu składające się z :
- porcji mięsnej lub sosu mięsnego w ilości 100 g mięsa po przetworzeniu,
- węglowodanów :do wyboru ziemniaki, ryż, kasza, makaron w ilości 200 g po przetworzeniu,
- surówka lub gotowane warzywa w ilości 100 g po przetworzeniu,
- raz w tygodniu w każdy piątek danie składające się z :
- ziemniaków w ilości 200 g,
- porcja ryby w ilości 100g,
- surówka lub gotowane warzywa w ilości 100g lub pierogi czy naleśniki w ilości 300g.
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość, by Wykonawca w szczególnie uzasadnionych przypadkach (po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym) podjął się przygotowania posiłku w oparciu o szczególne preferencje beneficjenta Ośrodka wynikające przede wszystkim ze stanu jego zdrowia, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego żywienia, w tym: cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu itp.
- Wykonawca winien zapewnić jednorazowe opakowania do posiłku z atestem PZH. Część „ciepła” posiłku np. mięso, ziemniaki powinny być zapakowane w jednym pojemniku, część „zimna” posiłku np. surówki powinna być zapakowana w odrębnym pojemniku,
- Posiłki powinny być: - różnorodne, - sporządzone tak, aby wartość kaloryczna i odżywcza spełniała wymogi dla osób dorosłych, - sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, - wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności.
- dowóz gorącego posiłku do miejsca zamieszkania beneficjenta Ośrodka,
- wydanie w placówce gastronomicznej gorącego posiłku pozostałym beneficjentom Ośrodka.
3. Zakres zadań do realizacji:
- Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłku, który będzie:
- pełnowartościowy pod względem odżywczym,
- różnorodny,
- posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia,
- zgodny z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia;
- w uzasadnionych przypadkach dostosowany do potrzeb wynikających przede wszystkim ze stanu zdrowia beneficjenta, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego typu żywienia (cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją glutenu lub laktozy, itp.), co zostanie określone w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc,
- dowóz posiłku powinien spełniać warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną,
- transport obiadów powinien odbywać się w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
- godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą,
- Zamawiający zastrzega, że podana liczba podopiecznych korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie,
- w szczególnie uzasadnionych przypadkach, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków przez Wykonawcę do miejsca zamieszkania beneficjentów Ośrodka, co zostanie wskazane w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc lub zgłoszone Wykonawcy w inny sposób,
- z uwagi na trwającą pandemię COVID-19 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków do miejsca zamieszkania wszystkich podopiecznych Ośrodka, z zastrzeżeniem wszelkich zasad reżimu sanitarnego,
- Strony, zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca zobowiązane są do wzajemnego informowania się o wszelkich istotnych zmianach w realizacji usługi, w tym o sytuacji, gdy odbiór posiłku przez klienta nie dojdzie do skutku.
4. Kryteria oceny *:
a) ceny towaru (brutto i netto);
b) warunki płatności;
c) warunków gwarancji ciągłości dostawy;
d) możliwości dowozu przedmiotu zamówienia;
e) termin realizacji;
f) zapewnienie dostępności zgodnie z założeniami Ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (program rządowy „Dostępność plus”),
g) uwzględnienie w ofercie niezmienności ceny w trakcie trwania umowy.
5. Termin realizacji zamówienia:
od 02.01.2023 roku do 31.12.2023 roku
6. Miejsce i termin złożenia oferty:
1) Ofertę należy złożyć osobiście, pocztą tradycyjną, przesyłką kurierską w zamkniętej kopercie (zapieczętowanej w sposób gwarantujący zachowanie poufności jej treści oraz zabezpieczającej jej nienaruszalność) w kancelarii Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, ul. Juliusza Słowackiego 11, 64-400 Międzychód z dopiskiem na kopercie: „Gorący posiłek ”.
2) Termin złożenia oferty: do dnia 24.11.2022 r. do godziny 10.00.
Oferty złożone po terminie nie będą brane pod uwagę i nie będą zwracane do kierującego ofertę.
7. Warunki płatności:
- rachunek do umowy lub faktura z terminem płatności min. 14 dni od daty wystawienia.
8. Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami:
- pani Edyta Kaczmarek, tel. 697 444 082.
9. Sposób przygotowania oferty:
- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim.
10. Zamawiający zastrzega sobie prawa do unieważnienia postępowania, gdy oferta przekracza kwotę przeznaczoną na realizację zadania.
Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie
Aneta Gierszewska
Załączniki do pobrania
Ogłoszenie zamówienia
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
Zapytanie cenowe- posiłki-sig.pdf (PDF, 911.06Kb) | 2022-11-10 13:09:05 | 53 |
Informacja z otwarcia ofert
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
informacja z otwarcia ofert posiłki-sig.pdf (PDF, 939.88Kb) | 2022-11-25 15:01:04 | 43 |
Wynik postępowania
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
zawiadomienie posiłki-sig.pdf (PDF, 962.41Kb) | 2022-12-05 15:41:27 | 29 |
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Osoba odpowiadająca za treść informacji
Aneta Gierszewska Data wytworzenia:
09 lis 2022
Osoba dodająca informacje
Edyta Czarnecka Data publikacji:
10 lis 2022, godz. 13:09
Osoba aktualizująca informacje
Edyta Czarnecka Data aktualizacji:
05 gru 2022, godz. 15:41