Efekty realizacji Podprogramu 2020
POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty
Ośrodek Pomocy Społecznej w Międzychodzie z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Poznaniu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
- skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 306 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 13.457,24 kg żywności;
- 2413 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 306 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:
-
-
-
-
- edukacji finansowej - 0 spotkań dla 0 uczestników
- Kulinarnych - 1 spotkanie dla 9 uczestników
-
-
-
Załączniki do pobrania
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
POPŻ 2020 efekty realizacji programu korekta wagi wydanej żywności.pdf (PDF, 111.06Kb) | 2022-01-25 10:46:08 | 46 |
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Osoba odpowiadająca za treść informacji
Katarzyna Królak Data wytworzenia:
14 sty 2022
Osoba dodająca informacje
Katarzyna Królak Data publikacji:
17 sty 2022, godz. 12:55
Osoba aktualizująca informacje
Katarzyna Królak Data aktualizacji:
25 sty 2022, godz. 10:46