Logo BIP
Herb
Biuletyn Informacji Publicznej
Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie

Wyszukiwanie zaawansowane

Menu przedmiotowe

BOI

Tagi

Efekty realizacji Podprogramu 2020

POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty

 

Ośrodek Pomocy Społecznej w Międzychodzie z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Poznaniu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021.

 

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

 

Pomoc żywnościowa trafiła do 306 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 13.457,24 kg żywności;
  • 2413 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;

 

W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 306 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

          • edukacji finansowej - 0 spotkań dla  0 uczestników
          • Kulinarnych - 1 spotkanie dla 9 uczestników

Załączniki do pobrania

Plik Nazwa Data dodania Pobrań
POPŻ 2020 efekty realizacji programu korekta wagi wydanej żywności.pdf (PDF, 111.06Kb) 2022-01-25 10:46:08 44
Plik Nazwa Data dodania Pobrań

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Osoba odpowiadająca za treść informacji

Katarzyna Królak

Data wytworzenia:
14 sty 2022

Osoba dodająca informacje

Katarzyna Królak

Data publikacji:
17 sty 2022, godz. 12:55

Osoba aktualizująca informacje

Katarzyna Królak

Data aktualizacji:
25 sty 2022, godz. 10:46