ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI 130.000 ZŁ NETTO - przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie
Przejdź do załącznikówMiędzychód, dnia 06.12.2021 r.
OPS.ZP.262.21.2021
ZAPYTANIE OFERTOWE DLA ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO
O WARTOŚCI NIEPRZEKRACZAJĄCEJ RÓWNOWARTOŚCI
130.000 ZŁ NETTO
Zamawiający:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Międzychodzie
Ul. Juliusza Słowackiego 11, 64-400 Międzychód
Tel. (95) 222 23 50
zaprasza do złożenia ofert
- Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, jego wydanie we wskazanym przez Wykonawcę punkcie gastronomicznym na terenie miasta Międzychód oraz w przypadku osób niesamodzielnych dowiezienie gorącego posiłku do miejsca zamieszkania klienta (na terenie gminy Międzychód), w okresie od 03.01.2022 roku do 31.12.2022 roku dla min. 15 osób przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku.
- Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
- gorący posiłek w formie:
- zupa - nie mniej niż 250 ml,
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – nie mniej 150 g,
- mięso lub ryba (filet) – nie mniej niż 120 g,
- surówki, jarzyny – nie mniej niż 80 g,
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość, by Wykonawca w szczególnie uzasadnionych przypadkach (po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym) podjął się przygotowania posiłku w oparciu o szczególne preferencje beneficjenta Ośrodka wynikające przede wszystkim ze stanu jego zdrowia, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego żywienia, w tym: cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu itp.
- Wykonawca winien zapewnić jednorazowe opakowania do posiłku z atestem PZH. Część „ciepła” posiłku np. mięso, ziemniaki powinny być zapakowane w jednym pojemniku, część „zimna” posiłku np. surówki powinna być zapakowana w odrębnym pojemniku,
- Posiłki powinny być: - różnorodne, - sporządzone tak, aby wartość kaloryczna i odżywcza spełniała wymogi dla osób dorosłych, - sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, - wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności,
- dowóz gorącego posiłku do miejsca zamieszkania beneficjenta Ośrodka,
- wydanie w placówce gastronomicznej gorącego posiłku pozostałym beneficjentom Ośrodka.
- Zakres zadań do realizacji:
- Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłku, który będzie:
- pełnowartościowy pod względem odżywczym,
- różnorodny,
- posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia,
- zgodny z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia;
- w uzasadnionych przypadkach dostosowany do potrzeb wynikających przede wszystkim ze stanu zdrowia beneficjenta, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego typu żywienia (cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją glutenu lub laktozy, itp.), co zostanie określone w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc,
- dowóz posiłku powinien spełniać warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną,
- transport obiadów powinien odbywać się w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
- godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą,
- Zamawiający zastrzega, że podana liczba podopiecznych korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie,
- w szczególnie uzasadnionych przypadkach, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków przez Wykonawcę do miejsca zamieszkania beneficjentów Ośrodka, co zostanie wskazane w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc lub zgłoszone Wykonawcy w inny sposób,
- z uwagi na trwającą pandemię COVID-19 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków do miejsca zamieszkania wszystkich podopiecznych Ośrodka, z zastrzeżeniem wszelkich zasad reżimu sanitarnego,
- Strony, zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca zobowiązane są do wzajemnego informowania się o wszelkich istotnych zmianach w realizacji usługi, w tym o sytuacji, gdy odbiór posiłku przez klienta nie dojdzie do skutku.
- Kryteria oceny *:
- ceny towaru (brutto i netto);
- warunki płatności;
- warunków gwarancji ciągłości dostawy;
- możliwości dowozu przedmiotu zamówienia;
- termin realizacji;
- zapewnienie dostępności zgodnie z założeniami Ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (program rządowy „Dostępność plus”),
- uwzględnienie w ofercie niezmienności ceny w trakcie trwania umowy.
- Termin realizacji zamówienia:
od 03.01.2022 roku do 31.12.2022 roku
- Miejsce i termin złożenia oferty:
Kancelaria Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie
ul. Juliusza Słowackiego 11
64-400 Międzychód
lub
drogą e-mail na adres:
Ofertę zawierającą żądane informacje (wzór określa załącznik)
proszę złożyć w terminie: do dnia 20.12.2021 do godz. 10:00
- decyduje data wpływu do Ośrodka lub na adres e-mail.
- Warunki płatności:
- rachunek do umowy lub faktura z terminem płatności min. 14 dni od daty wystawienia.
- Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami:
- pani Edyta Kaczmarek, tel. 697 444 082.
- Sposób przygotowania oferty:
- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia postępowania, gdy oferta przekracza kwotę przeznaczoną na realizacje zadania.
Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie
Aneta Gierszewska
*niepotrzebne skreślić
Załączniki do pobrania
Ogłoszenie zamówienia
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
Zapytanie cenowe - posiłki dla benefincjentów Ośrodka.pdf (PDF, 317.93Kb) | 2021-12-06 13:33:17 | 52 |
SWZ
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
Zapytanie cenowe - posiłki dla benefincjentów Ośrodka.docx (DOCX, 181.19Kb) | 2021-12-06 13:33:17 | 14 |
Informacja z otwarcia ofert
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
Informacja z otwarcia ofert posiłki.pdf (PDF, 153.53Kb) | 2021-12-20 15:04:55 | 59 |
Wynik postępowania
Plik | Nazwa | Data dodania | Pobrań |
---|---|---|---|
Zawiadomienie o wyborze oferty posiłki.pdf (PDF, 223.60Kb) | 2021-12-21 13:08:37 | 71 |
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Osoba odpowiadająca za treść informacji
Aneta Gierszewska Data wytworzenia:
06 gru 2021
Osoba dodająca informacje
Katarzyna Królak Data publikacji:
06 gru 2021, godz. 13:33
Osoba aktualizująca informacje
Katarzyna Królak Data aktualizacji:
21 gru 2021, godz. 13:08